dijous, 23 d’abril del 2009

BON SANT JORDI


Avui si algú s’aixeca amb el peu esquerre dirà que no li agrada Sant Jordi perquè és un dia comercial. Potser si, que és una dia que es produeix intercanvi comercial però això no el fa ser un dia on lo important sigui precisament el negoci. Precisament perquè es fa amb una rosa, (moltes venudes per estudiants) on el negoci és molt reduït i amb un llibre, és a dir en cultura on segurament si no fos per aquest dia, molts ja no tindrien ni aquesta excusa per regalar-la. En una societat on es fa negoci des del naixement (bolquers, farinetes, roba, mobles, etc) fins la mort (caixa, corona, recordatori) és normal que hi hagi gent que en faci dels sentiments ara depèn de nosaltres que el dia de Sant Jordi no es converteixi tan sols en una transacció comercial, en tan sols regalar una rosa i un llibre.
M’agrada Sant Jordi, i m’agrada no perquè avui hi ha més gent al club de les 6, ja que hi ha venedors de roses que des d’aquesta hora han muntat les seves paradetes, sinó perquè és un dia que no fa por dir t’estimo. Perquè a la llarga és del que es tracta de dir obertament t’estimo. I avui molta gent surt amb la seva parella, agafats de la mà i fa ostentació, no pas de portar la rosa més maca del món, sinó d’anar acompanyats de la seva parella, i molts homes, que els hi costa expressar els seus sentiments, avui fan el camí de la floristeria fins a casa amb la rosa en mà, amb un orgull que no cap en tot el carrer i s’adona que la gent el mira. Perquè aquest dia la gent està més oberta, més, com amable, perquè en general es respira amor.
I potser tan sols hauríem de regalar una rosa, perquè jo d’esposa tan sols en tinc una però, a l’hora d’estimar estimo molta gent, no s’estima igual a una dona, que una amiga o amic, un germà una mare... per tant hauríem de crear diferents models de roses, com diferents models d’estimació perquè també és un bon moment per dir t’estimo a tots ells.
La rosa símbol d’estima, avui molt maca, tots molt contents i orgullosos d’expressar i després en 3 dies ja no en tenim de rosa, la més maca del mercat s’ha fet lletja i que ens queda? Tan sols el record del dia d’avui, les il·lusions, el valor, el missatge, el fet d’haver expressat el que sentim. Potser és hora de ser capaços de transmetre a la gent que ens l’estimem, per sobre de rebre avui un llibre o una rosa, ser capaços de mostrar en els nostres fets que volem una persona, que volem compartir temps amb ella, experiències o simplement el cor. No ens limitem a dir t’estimo a la nostra parella, que és relativament fàcil, sinó als amics, els companys de feina, a la resta de família, no ens faci por, perquè potser en algun cas algú riurà però en el fons compartirà aquesta estima amb tu.
Que tingueu un bon dia.

1 comentari:

Babunski ha dit...

El que no m'agrada de Sant Jordi és que no tinc festa. Ni en això podem ser un país normal.