divendres, 9 d’octubre del 2009

NO SIGUEM GRANOTES


Després de l’experiència de llegir el secret (llibre que aconsellaré a tothom ) ara pel matí estic llegint nietzsche per a estressats (cada dia un full on es fa una petita reflexió, hi ha 99) i la granota que no sabia que estava bullida.... i avui precisament us parlaré la famosa granota.
Si tu fiques una granota viva dins d’aigua bullint què fa aquesta??? Surt de l’aigua ràpidament... imagineu-vos us munta un número en mig de la cuina molt considerable. Pel contrari què passa si la fiqueu en l’aigua natural? Ella es queda, llavors encens el foc, i es sent encara millor amb l’aigua calenta, però a mesura que va pujant la temperatura comença a no sentir-se còmoda i sense forces per fer cap salt. Així fins que al final queda bullida per a ser menjada.
Quantes vegades actuem com una granota? El cos humà s’acostuma a tot, ens emmotllem a una vida dolenta, sense sentits, sense ànsies, i la portem com si res, perquè ho hem fet mica en mica. Imaginat que estàs estudiant i t’ensenyen la vida que portes ara... què faries??? Potser fugiries sortires corrent diries uffffffff. Faries com la granota que salta de l’aigua bullint però si vas entrant mica en mica és quan ni t’adones de la teva degradació... I per això hi ha gent que li costa tornar a treballar després de vacances o tornar del cap de setmana i li costa precisament perquè al descansar (no de la feina, que sembla la culpable de tot, sinó de la rutina) quan ha de tornar es sent més granota amb aigua bullint.
Per tant granotes del món unim-nos i analitzem en quines olles calentes estem ficats i intentem saltar abans que no sigui massa tard. Si ens cal millorar la salut amb una vida més saludable comencem ara i fem el canvi igual que l’aigua no de cop sinó de mica en mica. El canvi que si que cal fer de cop és el de dir prou i començar a cercar estratègies per sortir de l’olla. La salut no s’espatlla d’un dia per l’altre, les relacions tampoc, la feina, l’economia, etc. Dec estar en moltes olles, en moltes estic més a gust que en altres, per tant cal treballar per tal de sortir-ne o aconseguir transformar aquella aigua calenta en freda. Bé segons el meu germà Carles el que fem al llegir llibres d’autoajuda és no canviar l’aigua ni saltar de l’olla, sinó canviar la pell, acostumar-nos i viure una felicitat irreal.... tot per viure acomodats i no començar una revolució.... bé que cadascú anilitzi i vegi que té de granota i que pensa fer.. jo en tinc molt...voluntàries per a veure si em converteixo en príncep blau?

1 comentari:

Miki ha dit...

Demano drets d'autor de ma mare que te'l va recomanar i aquesta historia de la granota me l'ha contat més d'un cop.